Разград отбеляза 176 години от рождението на революционера Христо Ботев (СНИМКИ и ВИДЕО)

Стихове от Христо Ботев и песни, посветени на величието на подвига му, огласиха Градския парк в Разград в деня на 176-тата годишнина от рождението на поета, публицист и революционер.
Програмата пред паметника на Ботев бе представена от ученици от СУ”Христо Ботев”-Разград, а тържественото слово произнесе един от най-младите служители в Регионалния исторически музей младши експерт Павел Русев. Той припомни времената, в което е живял Ботев и неговата роля в българската история. „На 27 години той беше вече безсмъртен – личност, без която нацията ни не можеше да продължи напред” – каза водещият на тържествения ритуал. „Днес свеждаме глави пред неговата памет и казваме с благодарност: „Българийо, благодарим ти, че роди и създаде своя гениален син!” – завърши тържественото слово.

Снимка: Мехмед Азиз

YouTube

Първи цветя пред паметника поставиха ученици от училището, носещо името на героя – СУ”Христо Ботев”-Разград. От името на ръководството на Община Разград венец поднесоха Кметът Добрин Добрев и председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, а цветя – заместник-кметът Хабибе Расим.

Снимка: Мехмед Азиз

Венец поднесе и народният представител от ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен, както и: областният управител Владимир Димитров, представители на областни и общински структури и общински съветници от политически сили – БСП, ГЕРБ, ПП-ДБ, партия „Възраждане”, ВМРО-БНД. Венци и цветя поднесоха и представители на: Регионален исторически музей, Капански ансамбъл, РБ”Проф. Боян Пенев”, НЧ”Напредък 1901”, Областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, признателни граждани.

Снимка: Мехмед Азиз

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе