Фатме Шабан започна със злато новата 2024, съотборничката й – със сребро

През уикенда се провежда Държавно лично първенство за Мъже и жени в гр. Стара Загора, това са първите контроли за титулярно място в категориите за участие на Европейски първенства за жени и девойки до 23г., както и Олимпийски квалификации за „Париж 2024“. В надпреварата се включиха всички най-елитни състезателки на Българската борба за да затвърдят своите места в националния отбор.

СК по борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград бе представляван от две състезателки и двете в категория до 59кг.

YouTube

С шампионска титла се окичи Фатме Шабан до 59кг., която вече втора година е титуляр в тази категория. След три убедителни победи без да даде техническа точка на противничките си категорично доказа, че тази категория още дълго време ще на Лудогорието. Припомняме че Фатме Шабан стана спортист номер 1 на община Разград и област Разград и достойно продължава да защитава и прославя Лудогорието и през новата година. Фатме Шабан освен, че е състезателка на местния клуб по борба тя вече е и играещ треньор към Спортно училище гр. Разград, а именно нейната състезателка спечели сребърния медал при жените.

17 годишната отличничка и в учебен план на Спортно училище гр. Разград  Десислава Иванова направи блестящ дебют при жените в същата категория 59кг. където единствена загуба на финала допусна от своята по опитна треньорка Фатме Шабан, а по пътя си записа също отлични победи без допуснати точки над противничките си само с туш. Десислава е дебютант във възраст жени и участва с родителска декларация за участие, защото е за първа година девойки до 20г., а с този резултат подаде сериозна заявка и за международни прояви в нейната възраст.

В надпреварата имаше крайно интригуващи срещи поради важността на първенството, където шампионки също станаха Миглена Селишка до 50кг. участничка на олимпиадата в Токио Европейска шампионка и Световна медалистка. Евелина Николова до 57кг. бронзова Олимпийска медалистка от Токио 2020, Биляна Дудова до 62 кг. петкратна Световна шампионка, Мими Христова 68 Европейска Шампионка и други елитни състезателки. Надпреварата пропусна единствено Тайбе Юсеин, която възстановява травма.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе