Снежен туристически поход посветен на Деня на Разград (СНИМКИ и ВИДЕО)

Снежен, красив и емоционален туристически поход с маршрут: с. Просторно, с. Топчии, с. Побит камък, организиран от ТД „Буйна кръв“, посветен на Деня на Разград и 146 години от Освобождението му се проведе на 20 януари.

Снимка: Данче Бозаджиева

YouTube

Зимният ден, наситен с много снежинки, на места виелици и студ не уплаши близо 35-те туристи който изминаха почти 15 километра с въодушевление и добро настроение. Натрупалият сняг и красивата бяла приказка зарадва туристите и те изминаха маршрута през завитите с вълшебно бяло одеяло гори, дървета, пътища и ниви, като се радваха и наслаждаваха на зимната прелест. Походът започна от село Просторно към село Топчии и завърши в село Побит камък.

Снимка: Данче Бозаджиева

И в трите села туристите бяха посрещнати с топъл чай и погачи с шарена сол. Кметът на с. Просторно –  Ивелин Господинов  и кметовете на с. Топчии –  Мирена Симова и с. Побит камък – Валентина Василева  приветстваха групата и ги запознаха с интересните истории на китните разградски села. Туристите организирани от ТД „Буйна кръв“  поднесоха венци на паметниците в с.Топчии и с.Просторно и почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите герой. Най-възрастната туристка в групата беше Веска Маркова – на 77 години, но винаги първа в групата.

Снимка: Данче Бозаджиева

Много вълнуващ и наситен със зимни емоции поход. Да вървиш по снега и съзерцаваш падащите и галещи по зачервените бузи снежинки – това е вълшебно преживяване, което топли и оставя незабравими спомени. Страничните ефекти при туризъм включват изпотяване, еуфория и обща страхотност.

Данче Бозаджиева

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе