Делегация от Кълъраш пристига за Деня на Разград

снимка: Papalin4o Photography

Четиричленна делегация от Кълъраш – румънския град-побратим на Разград – пристига на официално посещение по повод Деня на Разград утре, 26 януари. Тя е водена от Йонут Саву – директор Публична администрация, в нея са включени и: Флориан Зика – директор в Технически департамент, Андрада Путере и Лоредана Кюрару – експерти в отдел „Програми и местно развитие“ в Община Кълъраш. Те ще присъстват на тържествената сесия на Общински съвет-Разград, която започва в 11,00 ч. в заседателната зала на местния парламент на 11 етаж в Община Разград. Гостите от Румъния ще участват и в други събития, посветени на Деня на Разград и включени в празничния календар на Община Разград.

В дневния ред на сесията утре е докладна за обсъждане на удостояване със званието „Почетен гражданин на град Разград“ на Петранка Дацкова Луканчевска, която е инициатор за създаването на Капански ансамбъл-Разград. В 18,00 ч. в залата на Общински културен център-Разград (Новият театър) е предвидено връчване на отличието, а след това започва концерт-спектакъл на Национален музикален театър „Стефан Македонски“ „Приказка за виенския валс“.

YouTube

Част от празничната програма за Деня на Разград утре е и изложба, посветена на Освобождението на Разград и следосвободителния период, която се открива в 10,00 ч. в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе