Четиричленна делегация от румънския град Кълъраш се срещна с Кмета Добрин Добрев и екипа му

Четиричленна делегация от Кълъраш – румънския град-побратим на Разград – се срещна днес с Кмета Добрин Добрев, председателя на Общинския съвет Галина Георгиева, заместник-кметовете Полина Иванова, Хабибе Расим и Зорница Евгениева, секретаря на Община Разград Нели Добрева.

Румънската делегация, водена от Йонут Саву – директор Публична администрация в Община Кълъраш – е на официално посещение в Разград по повод празника на града. В нея са включени и: Флориан Зика – директор в Технически департамент, Андрада Путере и Лоредана Кюрару – експерти в отдел „Програми и местно развитие“ в Община Кълъраш. Гостите предадоха поздрави към управата на Разград от името на Кмета на Кълъраш Мариус-Григоре Дулче, който миналата година бе сред официалните гости за Деня на Разград.

YouTube

Пред румънската делегация Кметът Добрин Добрев представи икономическия профил на Община Разград, културните и спортни традиции и забележителности. Румънските гости вече бяха посетили Регионалния исторически музей и споделиха чудесните си впечатления от артефактите, които са разгледали.

Представителите на двете общини обмениха информация за реализацията на проекти по Плана за възстановяване и устойчивост. В Кълъраш по тази програма предимно ще се ремонтират и оборудват училища, а инфраструктурните проекти се финансират от държавата, по-рядко от Европейския съюз.

Румънската делегация и ръководството на Община Разград размениха протоколни подаръци.

Гостите ще участват в събития от празничния календар и на 27 и 28 януари.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе