Осенец отбеляза 146 години от Освобождението си

Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът Зорница Евгениева бяха гости на тържество, с което село Осенец отбеляза 146 години от Освобождението си от османско владичество.

Честването бе отбелязано пред паметника на Загиналите за свободата на България.

YouTube

То започна с приветствие от кмета на селото Пламен Павлов. Ученици от ОУ”Д-р Петър Берон”-Осенец представиха литературно-музикално програма с родолюбиви песни и стихове. Те припомниха и моменти от историческите събития около освобождаването на селото през 1878 г., призоваха и да се почита паметта на тримата участници в Освободителната война, които са родом от Осенец. В програмата участваха и други деца от селото, както и женската певческа група към НЧ”Съгласие 1891”-Осенец.

Част от програмата бе и посрещането на участниците в туристическия поход от Балкански до Осенец, организиран от Туристическо дружество „Буйна гора” и посветен на Деня на Разград.

Минута мълчание предшестваше поднасянето на цветя пред достолепния паметник от: Кмета на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кмета Зорница Евгениева, кмета на Осенец Пламен Павлов, представители на училището и читалището, ТД”Буйна гора”, множество местни жители.

Posted by Община Разград on Saturday, January 27, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе