С литургия, отслужена от Русенския митрополит Наум, започва Денят на Разград 28 януари

Денят на Разград 28 януари започва с тържествена света литургия и заупокойна молитва за загиналите руски воини и български опълченци за Освобождението на Разград в 9,00 ч. Тя ще бъде отслужена в църквата „Св. Николай Чудотворец“ от Негово Високопреосвещенство  Русенския митрополит Наум в съслужение със свещеници от Разградска духовна епархия.

11,00 ч. е началният час на детското парти „Честит рожден ден“. На него в Общинския културен център подаръци ще получат 29-те деца, родени на 28 януари, които по традиция стават кръщелници на Кмета на Община Разград, както и шестимата тризнаци, които живеят в Разград със семействата си.

YouTube

От Синдикалния дом в 17,00 ч. тръгва празнично шествие по повод Деня на Разград. То ще бъде водено от военни икони, които ще бъдат въведени в Мавзолея-костница. Шествието минава по пешеходната зона на бул. „България“ и завършва на площад „Възраждане“. Там ще е тържествената част на отбелязването на Деня на Разград с приветствия от официалните гости. Програмата ще включва и изпълнения на Капански ансамбъл-Разград, ще завърши с ритуал за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница и Паметника на Свети Георги и празнични илюминации.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе