Ученици от Община Нови пазар и жена от Пирдоп – първите участници в „Твори добро-дари добро“ – кауза на МКБППМН-Кубрат

Кубратската комисия,   започна последната седмица на месец януари с приятни изненади. Две пратки от страната, дадоха силен старт на доброволчеството за настоящата година. И през тази година, комисията ще осигури  пространство на желаещите да добротворстват. Първи реагираха, възпитаниците на Йонка Николова от клуб „Аз и моят свят“ и  Сиси Сеидова от Пирдоп. Учениците от основното училище в село Стоян Михайловски, община Нови пазар, изработиха и изпратиха пролетни картички за  благотворителните каузи на комисията. Участниците от клуба, от няколко години сътрудничат на своите приятели от Клуб „Емпатия“, като приготвят ръчно изработени картички  с посланието „Правим с любов, подаряваме с надежда“ . „За добрите дела, разстоянието  няма никакво значение“, споделя в писмото си техният ръководител г-жа Николова и добавя, че „децата, с нетърпение чакат, моментите, в които ще седнат да творят за приятелите си от Кубрат. Сътрудничеството ги мотивира и вдъхновява, а това е радост за един преподавател“.

Сиси Сеидова,  от Пирдоп, също  редовно споделя благотворителните идеи на кубратските емпатисти в последните три години. За дейността на клуба научава от племенника си Толга Мехмед, който е сред активните доброволци. Нейният жест трогна силно членовете на комисията. За момичетата от центъра в Тутракан, тя е ушила  пъстри аксесоари за коса, грижливо пакетирани, които ще бъдат предадени в предстоящите посещения.

YouTube

„Благодарим на нашите мили приятели и партньори, които споделят разбирането си за добро с нас. По този начин създаваме общност и свързаност по между си, което води до по-осмислена заедност“, коментираха от комисията, приятните изненади.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе