40 начални учители от област Разград наблюдаваха практиките за подготовка на четвъртокласниците в ОУ „Васил Левски“ за НВО

Интерактивни уроци, с интегрирано съдържание и използване на дигиталните технологии показаха на колегите учителите Петя Петрова, Светлана Янкова и Нели Цонева.

Обменът на добри практики се организира по инициатива на старши експерт за образованието в начален етап Даниела Христова и в него се включиха учители от 36 училища от цялата област.
Учениците на Петя Петрова показаха как се подготвят да пишат съчинение по стандартите на НВО по български език, като ползвайки мисловна карта екипно, съставяха и презентираха истории, които ще напишат и съберат в книжка.

YouTube

В класа на Светлана Янкова екипно решаваха задачи, които учителят проверяваше с е-приложението Plickers, редиха пъзели и определяха вида на получените геометрични фигури, а накрая индивидуално работеха в математическата секция на дигиталната платформа Кан Академия.

Нели Цонева поиска от четвъртокласниците да влязат в ролята на архитекти и озеленители. Чрез звукозапис те получиха поръчка от клиенти да проектират къща и двор за семейство, което живее в чужбина, но планира да се върне в Разград. Екипите трябваше да изчисляват лица и обиколки на стени, покриви, гаражи и дворни площадки, да пресмятат и съпоставят.

Училищните екипи на ОУ “Васил Левски” показаха как учениците учат, преговарят и затвърждават знания, докато изследват, играят, решават проблеми от реалния живот.

40 НАЧАЛНИ УЧИТЕЛИ ОТ ОБЛАСТ РАЗГРАД НАБЛЮДАВАХА ПРАКТИКИ ЗА ПОДГОТОВКА НА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИТЕ ЗА НВО В ОУ "ВАСИЛ…

Posted by ОУ "Васил Левски" – гр. Разград on Monday, January 29, 2024

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе