Лудогорец с нова победа в контролите (ВИДЕО)

Лудогорец победи един от водещите отбори в Чехия – Сигма Оломоуц с 3:1. Силен мач изигра Бърнард Текпетей, който буквално нямаше спирка през първото полувреме, вкарвайки гол и давайки асистенция към Квадво Дуа.

Разградчани, които бяха без Клод Гонсалвеш, който е с лека контузия, стартираха мача добре и реализираха първата по-сериозна опасност. Създаде я именно Текпетей. Футболистът с №37 проби през центъра, преодоля двама противници и стреля с левия крак в близкия ъгъл. Вратарят на Сигма не успя да реагира достатъчно бързо и топката се оказа мрежата му. Десетина минути по-късно Сигма изравни след статично положение. Защитата на „орлите“ бе разконцентрирана при центриране отдясно. Топката беше отклонена на близката греда, а централният нападател Лукаш Юлиш от непосредствена близост нямаше как да пропусне.

YouTube

В 33-ата минута футболист на Сигма си освободи пространство пред наказателното поле на Лудогорец и стреля по земя. Серджио Падт улови.

В ответната атака 12-кратните шампиони на България си възвърнаха преднината. Текпетей се впусна по десния фланг и навлезе в наказателното поле. От аутлинията той намери Квадво Дуа. Таранът се беше позиционирал на границата на вратарското поле и отигра с едно докосване – 2:1. Това бе трети гол за швейцареца в трета контрола, в която той играе през 2024 г.

През второто полувреме Лудогорец доминира тотално. Текпетей можеше да отбележи трети гол в 60-ата минута. В 65-ата Якуб Пьотровски се озова на страхотна позиция, но не уцели вратата.

Малко след това лека травма получи Педро Нареси, като дори лекарският екип влезе на терена. За щастие на Георги Дерменджиев бразилецът продължи. Малко след това контузия получи Аслак фон Витри, който бе изритан лошо от футболист на Сигма. Норвежецът бе заменен от Спас Делев. Иначе фаулът бе изпълнен от Тодор Неделев, чийто удар обаче бе спасен от вратаря на чехите. След последвалия корнер Диниш Алмейда засече с глава, но отново стражът на Сигма бе на мястото си.

Логично Лудогорец стигна и до трети гол. Той бе дело на Рик Джонатан, който в типичния си стил проби отляво и с десния крак не остави шансове на вратаря на чехите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе