Започна изграждането на улично осветление по ул. „Търговищко шосе“

Днес бе подписан протокол за откриване на строителна площадка за изпълнение на дейностите по обществена поръчка „Изграждане на улично осветление по ул. „Търговищко шосе“ в участъка от бул. „Априлско въстание“ до края на регулацията на гр. Разград“.

Въведена бе временна организация на движението, като бяха поставени пътни знаци за обозначаване на първия участък, по които ще се работи. Цялото трасе е с дължина 1200 м., ще се работи поетапно в три участъка. Движението няма да бъде затваряно. Ще се извършват сондажи с къртица, за да не се нарушава целостта на асфалтовата настилка.

YouTube

Предвижда се да бъдат поставени 36 поцинковани полигонални стълба, на три от тях ще има по 3 осветителни тела, а на останалите – по 2 осветителни тела. С изграждането на улично осветление ще се подобри безопасността при движение на превозни средства и пешеходци в района.

Строително-ремонтните работи се извършват от „Екострой“АД – фирмата, спечелила обявената от Община Разград обществена поръчка в конкуренция на още три дружества. Строителният надзор се извършва от „ТСТ Експерт консулт“ЕООД. Стойността на строително-ремонтните дейности е 119 058,41 лв. без ДДС. Срокът за извършването им – 30 календарни дни от подписването на протокола за откриване на строителната площадка.

Водачите на МПС се призовават да бъдат внимателни при преминаване край участъците, в които се извършват строително-ремонтни работи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе