Кубратската комисия по превенция гостува в Образователен център в Кубрат

С  умни и забавни игри,  емпатиститте към местната комисия гостуваха в петък следобед на 9 февруари 2024 г  в образователен център Малвина“, който от скоро посреща малките ползватели на услуги на нов адрес, в  обновена сграда и  с нов дизайн изцяло отговарящ на възрастовите и психологически особености на децата от начален етап на образование.

Активната доброволка Изел Ерханова ученичка от 5 клас,  от сборника с умни и забавни  игри, по който работи местната комисия, избра задача свързана с развиване на вниманието и наблюдението на децата.   Тест-задача -„Кой ключ отваря всеки от тези сандъци. Свържи ги?“ получи всеки един от учениците, които развълнувани пристъпиха към търсене на решение и финализиране на поставената задача. Изел, която беше в ролята на помощник-учител похвали всяко дете за правилното изпълнение.

YouTube

Игровият метод и подход, който е  водещ в детската възраст, върши чудесна работа, когато се работи в смесена група, в която по-големите имат възможност да помагат на по-малките, имат възможност да си сътрудничат, а ежедневната практика на сътрудничество води до сплотено детско общество. Там където има уважение и взаимопомощ,  отношенията са спокойни и дружелюбни, а това е условие за снижаване на негативните тенденции, сред които агресията и насилието.  В края на срещата, малчуганите получиха нарисувани сърчица с пожелания в месеца на любовта, да показват любов на хората, които се грижат за тях.

Образователен център „Малвина“ с управител Бахтишен Османова е сред първите подкрепили и дали заявка за сътрудничество с образователно- превантивната програма на МКБППМН за 2024 година „Превенция чрез сътрудничество“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе