Състезател на клуб „Хан Аспарух“ е държавен шампион в Държавното първенство по ММА в Благоевград

В зала „Скаптопара“, гр. Благоевград се състоя държавното първенство по ММА (смесени бойни изкуства), под егидата на Българската федерация по ММА. Смесените бойни изкуства е вид боен спорт, при който се комбинират по хармоничен начин техниките от различни видове бойни изкуства, включващи удари и борба. ММА обхваща дисциплини от различни бойни изкуства и олимпийски спортове като бокс, кикбокс, карате, джиу-джицу, муай тай, таекуондо, борба, джудо, самбо и др. Срещите се провеждат в октагон – осмоъгълна клетка с метална ограда. Рундовете са с продължителност от две и три минути, според възрастовата група и обикновено един двубой се провежда в три рунда, ако състезатели не завършат наравно.

В спортното мероприятие участие взеха 30 клуба и над 350 състезатели от цялата страна. Клуб „хан Аспарух“ бе представляван от четирима свои състезатели – в дивизия „младежи“ – Калоян Димитров, категория до 65,800 кг., Юзгюл Мехмед, категория до 56,700 кг и Калоян Георгиев, категория до 77,100 кг., в дивизия „кадети“ – Алпер Ахмед, категория до 72 кг. И четиримата състезатели на клуба са дебютанти, като влизат за първи път в „клетката“, но това не им попречи да се представят достойно, като не отстъпваха технически и физически от по – опитните състезатели на останалите клубове.

YouTube

В категорията на най – малкия участник на клуба – Алпер Ахмед, участие взеха 12 състезатели. След пълна доминация в трите поредни битки, спечелени с единодушно съдийско решение, Алпер Ахмед достигна до финала. Битката със състезателя от Берковица бе много оспорвана, като съдиите присъдиха равен, което доведе до изиграването на допълнителен рунд. В него състезателя на клуб „хан Аспарух“ се справи безупречно като доминира, както в стойка, така и на земя, въз основа на което съдиите единодушно му присъдиха победата и титлата държавен шампион по ММА. Калоян Георгиев направи много оспорван двубой на осминафиналите, но контузия в рамото, прекрати по – нататъшното му участие в състезанието. Юзгюл Мехмед достигна до борбата за медалите, но имаше лошия шанс да се падне на полуфинала, срещу шампиона в категорията, което му отреди третото място и бронзовия медал. Калоян Димитров достигна до четвъртфиналите, но по – добрата игра в стойка на противника му от София, му попречи да достигне до борбата за медалите.

Клуб „хан Аспарух“ с треньори Хубан Соколов, Павлин Колев и Мирослав Костадинов, осъществява спортно – тренировъчна и спортно състезателна дейност в спортовете – смесени бойни изкуства (ММА), граплинг и бразилско джиу джицу, в собстена зала, находяща се на адрес: гр. Разград, ж.к. „Васил Левски“, блок „Кокиче“, вх. А, партер. Клубът изказва своята специална благодарност към Марин Маринов, за оказаната подкрепа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе