Община Кубрат залеси парк „Омол“ с млади дръвчета

Работни екипи към Община Кубрат завършиха успешно процеса по залесяване на нови дръвчета в парк „Омол“ в град Кубрат. Това представлява важна инициатива за запазване и подобряване на зелените площи в града.

В началото на месец октомври миналата година, беше извършено отстраняване на няколко изсъхнали дървета, като неотложна мярка за гарантиране на безопасността на хората, които посещават парка. Сега, с новите насаждения, се продължава работата по поддържане и обогатяване на зелените площи в града.

YouTube

Действията за залесяване на общо 15 дръвчета бяха проследени от заместник-кметът на община Кубрат, г-н Мирослав Йорданов. Той поясни, че дръвчетата са осигурени от Държавно горско стопанство (ДГС) в Разград и са от вида Явор. Също така, заместник-кметът Йорданов обяви, че подобни дръвчета ще бъдат залесени и в няколко детски градини.

Община Кубрат призовава посетители на парка да се грижат за новите дръвчета и да ги пазят от посегателства и вандалски актове. Тези действия са от съществено значение за запазване на зелените насаждения и за създаване на приятна и безопасна обстановка за всички жители и гости на града.

Залесяването на нови дръвчета е част от усилията на Община Кубрат за опазване на околната среда и подобряване на обществените пространства, като се насърчава активното участие и подкрепа от страна на общността.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе