Шестокласници от Кубрат в партньорство с кубратската комисия усукаха бял-червен конец за здраве

Предстоящият празник Баба Марта, който е след броени дни, превърна часа на класа на 26 февруари в 6. б клас при  СУ „Христо Ботев“ в творческа работилница. В нея възпитаниците на Диана Илиева изработиха стилни  мартеници, предназначени за възрастни хора и за връстниците им от ЦНСТ „Мечта“–Тутракан.  С наричания за здраве, пролетно настроение и много усмивки момичетата от класа украсиха с мъниста и декорация цвете, част от мартеничките, предназначени за Тутракан.

Една решена в класическия и автентичен вид изработиха специално за приятелите си от кубратската комисия, с която си партнират успешно в последните три години. Приятна изненада  направи  Йорданка Отт, която дари закупените от нея мартенички от  благотворителния базар, проведен в СУ „Христо Ботев“, където работи като учител за предстоящите инициативи на кубратската комисия и по този начин подкрепи „Превенция чрез добротворчество- Твори добро-дари добро“.

YouTube

В изработването на мартеници се включиха и деца в конфликт със Закона, поставени под надзор на обществен възпитал и родителите им. По този начин се убедиха, че с делата си могат да бъдат полезни и да усмихнат самотни възрастни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе