Общо отчетно събрание за 2023 г. на Областната червенокръстка организация в Разград

Заместник-кметът на Община Разград Зорница Евгениева бе гост на общото отчетно събрание за 2023 г. на Областната червенокръстка организация и от името на местната управа отправи приветствие към червенокръстците.

Тя заяви, че се е запознала с отчета за дейността на БЧК-Разград и е впечатлена от разностранните дейности, които са се развивали през отминалата година, от това, че доброволците на БЧК са се отзовавали първи на горещите точки, където хората имат нужда от тях. „Поздравления за това, че успявате винаги да разберете потребностите на хората от най-уязвимите групи и да помогнете на: пенсионери, безработни, хора с ниски доходи, самотни родители, многодетни семейства, хронично болни и хора с увреждания“ – каза тя. Заместник-кметът Зорница Евгениева обърна внимание и на дейността на младите хора, които се включват активно в доброволчески дейности. „От името на Кмета Добрин Добрев отправям благодарност за сътрудничеството в подкрепа на хората, които имат нужда. За Община Разград вие сте добър и надежден партньор и през 2024 г. можете на разчитате на нас“. – завърши приветствието си г-жа Евгениева.

YouTube

Гости на форума бяха още: Веселин Ганчев – председател на Управителния съвет на Планинската спасителна служба към БЧК, представители на Областна администрация и останалите общини в Разградска област, на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“. Кметовете на Исперих, Кубрат, Завет, Лозница и Самуил бяха изпратили поздравителни адреси.

Отчетът за дейността на Областната червенокръстка организация бе представен от председателя на Областния съвет на БЧК-Разград д-р Мария Пеева. 3015 са членовете на БЧК в областта, мрежата от структури включва 7 общински организации и 98 дружества. Доброволците на БЧК са 364, а на БМЧК – 142, общо са положили 6439 часа доброволен труд. 1334 са подпомогнатите с хранителни пакети и дрехи жители на региона, както и 16 социални заведения. Областната структура е участвала и инициирала множество кампании по конкретни случаи като стихията в Лъвино, земетресението в Турция и Сирия и други.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе