Дневният център в Кубрат изработи мартенички, в помощ на пострадалото училище в Беловец

С много любов, грижа и нежност потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания (ДЦПЛУ) в град Кубрат изработиха красиви ръчно изроботени мартенички в подкрепа на училището в село Беловец, което на 18 януари тази година претърпя сериозен пожар в покривната конструкция. Това заяви временно изпълняващият длъжността управител на социалното заведение в Кубрат, Есин Билялова. Изготвените и вече раздадени мартенички до днес, 1 март 2024 г., са вече над 450.

„Мога най-спокойно да заявя, че се гордеем страшно много с нашите хора, които влагат сърце и душа за всяка кауза, в която се включват. Винаги проявяват желание да помагат с каквото могат, въпреки че самите те имат нужда от помощ и подкрепа“, заяви управителят.

YouTube

Подкрепа хората наистина намират в лицето на двамата кинезитерапевти – Хакан Мехмедов и Синем Мехмедова, психологът Несрин Хюсеинова, трудотерапевтите – Гьонюл Исмаилова, Здравелина Йорданова, Бехнур Селяйдинов и медицинската сестра Венета Йорданова. Разбира се помощ и подкрепа оказват също управителят и социален работник Есин Билялова, касиерката и домакин Нигяр Кючюкова, целият колектив и персонал. От управата подчертаха също и за неоценимата подкрепа на Община Кубрат.

От екипа на Центъра заявиха, че изработените мартенички вече се разпространяват с благотворителна цел, като последната акция се проведе вчера на заседанието на Общинския съвет в Кубрат. Днес мартенички бяха раздавани във всички институции в град Кубрат, включително в търговски обекти, учреждения, цехове и други предприятия. Инициаторите подчертаха, че инициативата е благородна и не може да бъде опорочена, тъй като представлява акт на милосърдие, щедрост и благотворителност към важна кауза, каквато хората с увреждания осъществяват в подкрепа на пострадалото училище в село Беловец.

ДЦПЛУ – Кубрат, като част от НПО „Сдружение за социална отговорност и регионални инициативи – Банско“ от 2021 г., продължава да играе важна роля в обществото. Капацитетът на социалното заведение в лудогорския град е до 30 потребители, а към момента в него пребивават 24 човека. Тяхната активност и участие в подобни инициативи засилва солидарността и създава по-добра сплотеност в кръга на доверие, в който всеки човек има значение и може да допринесе за общото благо.

Потребителите изказаха огромни благодарности към персонала, на всички, които помагат и отварят широко сърцата си. Много от тях преди да намерят този пристън на утеха са били самотни, много от тях изоставени на кръстопът. Екипът полага професионални грижи и консултации, като не пропуска във всеки един удобен момент да внесе в ежедневието на хората доза доброта, капка надежда и топла прегръдка. Потребителите освен, че рисуват, плетат и се упражняват, излагат своите произведения на видни места за посетителите. Материалната база е в чудесно състояние, а помещенията са своеобразни галерии на творчество и изкуство.

От екипа на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания пожелават на всички „Честита Баба Марта“ и хубави предстоящи пролетни празници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе