Изненадаха общинарите в Кубрат за Баба Марта

С много усмивки и приятни изненади беше посрещната днес Баба Марта в сградата на Община Кубрат. Изненада за кмета Алкин Неби поднесоха и служителите на общинската администрация.
По повод 1 март кметът на община Кубрат, г-н Алкин Неби, беше закичен с огромна ръчноизработена мартеница, която символизира здравето, щастието и успехите. Точно тези три най-важни неща пожела и кубратския градоначалник на своите служители и присъстващите граждани.

От своя страна кметът Неби подчерта още, че празникът на мартениците е уникален за България – празник, с който трябва да се гордеем, почитаме и уважаваме.

YouTube

Много приятна изненада поднесоха и част от членовете на Клуб „Лудогорие“ в град Кубрат. Чаровните дами отправиха топли пожелания към кмета Алкин Неби, както и към служителите на администрацията. Баба Марта, в лицето на г-жа Величка Станчева, пожела на г-н Неби да е жив и здрав, да е винаги сред хората и винаги да е все така добър и човечен. Мартенички и топли пожелания градоначалникът получи и от представители на Дома за стари хора в с. Тертер.

По повод празника на мартениците и Деня на самодееца кметът отправи топло пожелание към всички жители и гости на община град Кубрат:

„Уважаеми жители и гости на Община Кубрат, Честита Баба Марта!

На днешния първи март, когато отбелязваме един от най – красивите и истински български празници, нека си пожелаем здраве и берекет! Нека се закичим с красиви мартеници с пожелания за едно ново начало, символ на което е белият конец, а червеният олицетворява живота, зачатието, енергията на слънцето и плодородието.

Скъпи самодейци,

Честит празник и на Вас! Вие сте едни от най – големите пазители на изконните български традиции в нашата община! Вие сте хора със силен и пламенен дух, който предавате на идните поколения. Художествените състави от Община Кубрат неведнъж сте доказвали таланта и професионализма, които носите и сте ни прославяли из страната и света! Бъдете здрави, удовлетворени и дано имате много поводи за творческо вдъхновение Честит празник!“, каза в обръщението си кметът на община Кубрат Алкин Неби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе