Кметът на село Киченица организира залесяване край селото

Кметът на Община Разград Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева, заместник-кметът Зорница Евгениева и председателят на Постоянната комисия по околна среда, селско, горско, водно и ловно стопанство в Общинския съвет Валентина Френкева участваха в първия етап от залесителна инициатива в село Киченица днес.

YouTube

Залесяването се извършва върху общински терен с площ 40 дка в местността „Крушака“ край селото. На мястото доскоро е имало нерегламентирано сметище, което е почистено със средства от общинския бюджет. За пръв път Община Разград предвиди в бюджета 150 000 лева за разчистване на торищни площадки в населените места – припомни Кметът Добрин Добрев. Той поздрави кмета на населеното място Юзджан Рамаданов за иновативната идея върху разчистения терен да се залесят 1000 фиданки акация. Целта е жителите на селото да проявят съпричастност към инициативата и да се прекрати замърсяването на района – обясни Рамаданов.

Днес бяха залесени по-малка част от фиданките, предоставени от Държавно Горско стопанство, по-голямата част ще бъдат засадени утре, като за участие в акцията са поканени жителите на селото. Залесяването започва в 9,30 ч. на 2 март.

В етапа от залесяването днес участваха и: областният управител Владимир Димитров, главния секретар на Областна администрация Михаил Тодоров, директорът на дирекция Светлин Симеонов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе