Ученици от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ посетиха изложба в разградската библиотека

На 28 февруари на посещение в РБ „Проф. Б. Пенев” – Разград бяха ученици от 6-те класове на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ , с ръководители г-жа Мария Тодорова и г-жа Наталия Димитрова. Те разгледаха експонираната във фоайето на библиотеката изложба „Пътят на свободата”.

Изложбата е посветена на З март и 146 годишнина от Освобождението на България от турско робство. Подредени са библиотечни материали от фонда на библиотеката, от отдел „Редки и ценни”, отдел „Изкуство”, основен фонд но библиотеката. Както сподели и г-н Петров, Директор на библиотеката пред учениците, акцентът на подредената тематична изложба е върху „пътят на свободата”, като са изложени материали за хайдушкото движение, за революционните комитети, за делото на Раковски, Ботев, Левски.

YouTube

Специално място е отделено на Българското опълчение и неговата решанаща роля в хода на Руско-турската освободителна война, като са изложени материали и за разградските опълченци. Защото свободата не е даром, тя е заплатена със смъртта и героизма на най-достойните синове на народа.

Учениците изгледаха и филм, посветен на Освобождението на България и презентация за миналото и настоящето на град Разград.

Днес на посещение в РБ „Проф. Б. Пенев” – Разград бяха ученици от 6-те класове на ОУ"Н.Й.Вапцаров" , с ръководители г-жа…

Posted by Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“- Разград on Wednesday, February 28, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе