С песни и стихчета децата от ДГ „Здравец“ посрещнаха Баба Марта

В красиво украсените занимални децата на ДГ „Здравец“ в град Кубрат посрещнаха подобаващо добрата Баба Марта, облечена в народна носия и с пълна кошница с мартенички в ръка.

Приветствия към децата и скъпият гост отправи директорката на градината, г-жа Анелия Димитрова, която пожела на всички да бъдат преди всичко здрави, да имат много късмет и да носят в сърцата си много любов и щастие.

YouTube

Децата от първа група „Слънчице“ с учителки – г-жа Десислава Младенова и г-жа Мирел Даил казаха стихотворението „Баба Марта троп-троп“.

Малчуганите от втора група „Мечо Пух“ с госпожите Садифе Муртазова и Елис Даудова изпълниха „Мартино хорце“ и песента „Баба Марта, ура“.

Трета група „Мики Маус“, която е поставена под картина, с учителките г-жа Гергана Георгиева и г-жа Имрен Кърмъзъ се представиха с песента „Мартенички“ и стихчето „Баба Марта“.

Четвърта група „Слънчогледи“ с учителки г-жа Юлия Василева и г-жа Даниела Накова емоционално поздравиха гостенката със стихотворението „Баба Марта бързала“ и песничката „Мартенички“.

Освен песничките, хорцето и стихчетата децата отгатваха и гатанки, посветени на мартеничките и пролетта.

Развеселена и доволна от топлото посрещане на децата, Баба Марта им подари традиционни български мартенички. И обеща, че ще прогони студената зима, за да се радваме на слънчева и топла пролет.

По повод празника на мартеничките детското заведение в Кубрат беше богато украсено.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе