Писателката Здравка Евтимова очарова разградските си почитатели на литературна среща

Заместник-кметът Елка Неделчева благодари на организаторите на литературна среща със Здравка Евтимова, а към писателката се обърна с пожелание да почерпи вдъхновение от духовността на Разград.

Събитието във вторник вечерта бе организирано съвместно от Федерацията на жените и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и посветено на наближаващия празник на жената Осми март. На срещата в бистро „Зайо Байо“ имаше и правостоящи, в публиката бяха както почитатели на творчеството на Здравка Евтимова, така и нейни колеги по перо – разградски писатели и поети. Писателката бе посрещната с пита, приготвена от дамите от Федерацията на жените, а музикален поздрав отправи младата певица от Школа по изкуства „Енджой мюзик“ Дея Куманова.

YouTube

Пред участниците в срещата майсторката на късия разказ близо 2 часа разказва интересни моменти от живота и творческата си биография. Таланта си тя нарича „аномалия“, като смята, че всеки човек има подобно занимание, което го вдъхновява. Сподели, че част от сюжетите в творчеството й са от детството в родния Перник, където и до днес живее. Призна обаче, че с любопитство опознава и други български региони, припомни си посещението си в Разград през 2017 г., когато също събра много почитатели на творческа среща. Оказа се, че разградчани са съпричастни и към нейното хоби – присаждането на овошки, от тук си е купувала ножици за овощарство.

В края на срещата заместник-кметът Елка Неделчева подари на Здравка Евтимова композиция от пролетни цветя. Отправи благодарности към Федерацията на жените и Регионалната библиотека за организирането на интересното събитие. В аванс г-жа Неделчева отправи пожелания към дамите за Осми март, като им пожела да са все така чаровни, обичани и уважавани. Благодари и на Здравка Евтимова за възможността да се докоснем до нейната енергия, жизнелюбие и страхотен хумор. Пожела й чувството за хумор да не я напуска, защото то дава отваря душата, дава възможност да оставим тежките мисли зад гърба си и печели приятели. „Аз съм убедена, че навсякъде в България имате страшно много приятели, желая Ви да печелите още такива, както и да не забравяте Разград, където ще Ви очакваме отново. Дай, Боже, да намерите вдъхновение сред нас, да сте почерпили от духовността на нашия град, град с страхотна духовност, с много местни писатели и поети, които са и национално познати.“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе