Възрастна жена даде близо 10 хиляди лева на измамник в село Богданци

Криминалисти от ОДМВР-Разград разкриха за часове телефонна измама и успяха да задържат извършителя. Около 15.30 часа на 6 март 74-годишна жена от самуилското село Богданци получила обаждане на стационарния си телефон от мъжки глас, представил се за лекар. Той я заблудил, че синът й е претърпял злополука и за лечението му е нужно да предаде всички налични в дома й парични средства. Около 19.30 часа възрастната жена предала на непознат пред дома си в Богданци 9800 лв, опаковани в найлонова торба, след което той се оттеглил с жълта кола в посока Хърсово.

В хода на образуваното по случая досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК са предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които полицейските служители установиха извършителя.

YouTube

Спешно са изградени шест КПП-та на територията на ОДМВР-Разград. Около 17 часа на 7 март на път Е-70 близо до разклона за лознишкото село Каменар е подаден сигнал със стоп-палка към водач на автомобил „Шкода Фабия“. Водачът не се подчинява и не преустановява движението на колата. Минути по-късно е установен – 58-годишен от град Разград.

В хода на разследването по случая е установено, че на 7 март е оставил взетите от село Богданци пари в района на Дунав мост на територията на Румъния. Т.нар. „муле“ е задържано за срок от 24 часа в РУ-Разград. Работата по документиране и изясняване на случая продължава под ръководството на Прокуратурата в Разград.

Освен досъдебното производство по чл.209, ал.1 от НК, срещу мъжа е започнато и производство по чл.270, ал.1 от НК. На 7 март в село Голям извор имаше и опит за измама, който за щастие остана недовършен.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе