Кметът Добрев към новоназначените училищни директори: Трябва да съхраним разградските училища, да подобрим още материалната база и да отлепим от дъното по резултати

Кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна днес с тримата новоназначени училищни директори в общината. Представи му ги началникът на Регионалното управление по образование Ангел Петков. Ивелина Христова – ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, Диана Петрова – ОУ“Елин Пелин“ и Садифе Хасанова от ОУ“Отец Паисий“-Дянково днес встъпиха в длъжност след като спечелиха конкурси за директорските позиции. Г-н Петков коментира, че поводът за срещата е предстоящата съвместна работа на местната власт и училищните управи. Той каза още, че конкурсните процедури за трите директорски поста са легитимни, не са установени процедурни нарушения при провеждането им.

Кметът Добрин Добрев заяви, че също е държал на тази среща, тъй като местната власт и училищните управи имат много допирни точки и е от взаимна полза да работят съвместно. Той пожела успех на тримата нови директори, увери ги, че стриктно ще се спазват правните норми в образователната сфера, като целта ще е съхраняване на разградските училища като брой и качество на учебния процес. Откъм материално-техническа база Кметът заяви, че ще продължи работата по подобряването й, като ще се използват, както и досега, всички възможности за финансиране, но за целта е нужно да има работни проекти. „Вашата задача е регионът да отлепи от дъното по резултати от НВО и ДЗИ“ – обърна се към директорите г-н Добрев. „Нашите врати са отворени, добре дошли сте, когато имате нужда и можем да съдействаме“ – допълни той.

YouTube

Тримата училищни директори заявиха, че ще работят за надграждане на постиженията в образователната сфера и за повишаване на качеството на образованието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе