Стартира нов детски футболен турнир „Лудогорска пролет“ по инициатива на oбластния управител

По инициатива на Областния управител Владимир Димитров в края на седмицата ще се проведе първото издание на Детски турнир по мини футбол „Лудогорска пролет“  – 2024 г.

Състезанието ще се състои на 23 март 2024 г. (събота) в тренировъчна база „Гнездо на орлите“ в град Разград с начален час 9,30.

YouTube

Състезанието ще бъде на областно ниво, като в него да се включат два отбора от община Разград и по един отбор от всички други общини в областта ни. Състезателите от отборите ще бъдат деца, родени през 2013 и 2014 г.

За сформирането на отборите съдействие оказаха кметовете на общини в областта, както и директорът на детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец 1945“.

Целта на инициативата е насърчаване на физическата активност и на здравословния начин на живот сред децата, подкрепа на тяхното личностно развитие и популяризиране на футбола сред подрастващите.

Програмата на състезанието включва футболни срещи всеки срещу всеки в две групи по четири отбора. Класираните на първо място в групите ще играят финал, а вторите отбори ще се срещнат в двубой за третото място. Предвиждат се и мачове за пето и седмо място.

Организатори на турнира са Областна администрация Разград, ПФК „Лудогорец 1945“, Областният съвет на БФС в област Разград и Спортен клуб „Спорт за всички гр. Разград“.

На тържествена церемония след състезанието Областният управител и представител на ръководството на  ПФК „Лудогорец 1945“ ще връчат купи и медали на победителите, както и поощрителни награди за останалите участници.

Организаторите се надяват турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда всяка година около първа пролет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе