Десислава Иванова e шампионка на България по борба за девойки

От 21 до 23 март се проведе Държавно лично-отборен шампионат за юноши и девойки до 20 години в гр. Бургас, където в надпреварата вземат участие над 350 участници от над 45 клуба от страната.

Десислава Иванова след три убедителни победи с туш и технически туш, потвърди своето титулярно място при девойки на България в категория до 59 килограма. След като защити шампионската си титла от месец януари в решаващата среща за златния медал, 18 годишната ученичка от 11 клас на Спортно училище гр. Разград, се срещна с представителката на столичния ЦСКА, която е Балканска шампионка, Европейска и Световна бронзова медалистка за миналата година, след доминация в схватка Десислава взе златния медал след като тушира съперничката си и гарантира участието си на Световно и Европейско първенство за тази година в категория до 59 килограма.

YouTube

Срещите бяха изгледани и от главните ръководители на СК по Борба „Лютфи Ахмедов“ гр. Разград, които също дадоха много висока оценка на техните състезателки.

В момента Десислава Иванова и Фатме Шабан са на лагер с женския тим, на подготовка за Олимпийска квалификация в Баку, Азербайджан начело с Ивелина Николова бронзова медалистка от олимпиадата в Токио.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе