Общинският отбор на Цар Калоян с второ място на турнира по футбол „Лудогорска пролет“

Специални поздравления към учениците от общинския ни отбор, преподавателите по ФВС –Гюрсел Али (ОУ“Св.П.Хилендарски“-с.Езерче), Георги Трифонов (СУ “Хр.Ботев“-Цар Калоян), към кмета на община Цар Калоян-Дауд Аляовлу и Шукри Джамферов-зам. кмет , за подкрепа на личностно развитие и популяризиране на футбола сред подрастващите, за организацията и съдействието по подготовка и провеждане на турнира.

Във втория полуфинал децата от Цар Калоян впечатлиха с убедителната победа над Подайва с 4: 0.

YouTube

След 3 победи, на финала , общинският отбор на Цар Калоян загуби от Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец 1945“ и така  се класираха на 2.-ро място и станаха подгласници.

Първото издание на Детски турнир по мини футбол „Лудогорска пролет“ се проведе по  инициатива на областния управител Владимир Димитров  на 23.03.2024 г. в тренировъчна база „Гнездо на орли“ в Разград .Състезанието бе  на областно ниво, като в него се включиха два отбора от община Разград и по един отбор от всички други общини в областта ни. Състезателите от отборите бях деца, родени през 2013 и 2014 г.

За сформирането на отборите съдействие оказаха кметовете на общини в областта, както и директорът на Детско-юношеската школа на ПФК „Лудогорец 1945“.

Целта на инициативата е насърчаване на физическата активност и на здравословния начин на живот сред децата, подкрепа на тяхното личностно развитие и популяризиране на футбола сред подрастващите.

Организатори на турнира са Областна администрация – Разград, ПФК „Лудогорец 1945“, Областният съвет на БФС в Разград и Спортен клуб „Спорт за всички – Разград“.

На тържествена церемония след състезанието областният управител и представител на ръководството на ПФК „Лудогорец 1945“ връчиха купи и медали на победителите, както и поощрителни награди за останалите участници.

Организаторите се надяват турнирът да се превърне в традиционен и да се провежда всяка година около Първа пролет.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе