Край Разград се проведе състезанието по ориентиране за купа „Абритус“ (ВИДЕО)

Община Разград подпомогна финансово провеждането на 62-рото издание на състезанието по ориентиране за купа „Абритус“. Надпреварата се организира от Спортен клуб по ориентиране „Абритус“ със съдействието на Община Разград и Туристическо дружество „Буйна гора“. 62-рото издание на състезанието бе посветено на 70-годишнината на спортното ориентиране в България. В него участваха над 350 състезатели от 23 клуба от цялата страна. Най-малкият участник бе 4-годишният Габриел Станев от София, а най-възрастният – 80-годишният Иван Христов от Шумен.

То се проведе на 31 март в местността „Липака“ в района на ресторант „Габъра“. В зависимост от възрастовите групи трасетата бяха между 1700 м. и 10 км.

YouTube

Снимка: Данче Бозаджиева

В отборното класиране победи клуб „Бегун“-Варна, втори остана клуб „Вариант 5“-Търговище, а трети – „Компас-Крос“-Русе. Класираните на първите три места във всяка възрастова група получиха медали. Част от наградите връчи специалистът в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Разград Златина Георгиева.

Снимка: Данче Бозаджиева

За състезанието бяха дошли участници от 24 клуба от цялата страна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе