След запитване от Razgrad News, Община Разград отговори по един наболял проблем в Разград

Поради зачестилите проблеми със светофари на ключови кръстовища в Разград и честите публикации на граждани в социалните мрежи, от Razgrad News отправихме запитване към Община Разград с няколко ключови въпроса по темата.

Публикуваме пълния отговор от Общината без редакторска намеса:

YouTube

В Община Разград има 8 кръстовища, които се регулират със светофарни уредби и са с интензивен автомобилен трафик. От миналата седмица всички светофарни уредби се изпитват, като поетапно се проверява техническото състояние на светлинните уредби. По време на тази инспекция от служителите на ОП“Ремонтстрой“ бе отстранена причината за честата аварийност на светофарите на кръстовището на ул. „Добруджа“ и бул. „Странджа“. В този участък бе монтирано ново табло за управление на светофарните уредби, удължени бяха светофарните стълбове, за да се пусне ново въздушно ел. захранване. В новото управление ролята на таймер изпълнява мигащата светлина на зеления сигнал в последните 5 секунди от времето, в което свети този сигнал. Върху новото управление ще се извършва наблюдение и ако не създава проблеми и неудобства на водачите, по подобен начин ще бъдат обновени и други кръстовища.

При кръстовищата между бул. „Априлско въстание“ и „Перистър“ и между ул. „Добруджа“ и бул. „Княз Борис“ имаше технически проблеми, които са отстранени.

След техническия оглед на светофарните уредби при необходимост ще се предприемат действия за обновяването им с цел безопасност на движението. Предстои и инсталиране на нови светофарни секции.

Община Разград призовава гражданите своевременно са сигнализират за установени аварии или проблемни участъци  в пътната инфраструктура. Най-бързо сигналите им ще стигнат до служителите, ангажирани с подобни ремонтни дейности, ако бъдат подадени на тел. 084 618 335 и 084 618 259.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе