И тази година в ОИЦ – Разград четоха и обсъждаха книги

 

Областният информационен център (ОИЦ) се включи в 19-то издание на „Маратон на четенето” и в 13-та кампания „Походът на книгите”, в партньорство с Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“- Разград.

YouTube

 

Общата инициатива започна на 2 април – Международния ден на детската книга и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен. Продължава до 23 април, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на книгата и авторското право. Партньори в провеждането са Българската библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга”.


 

„Маратонът на четенето” е инициатива на Българската библиотечно – информационна асоциация (ББИА) и българските публични библиотеки, в партньорство с общини и културни и образователни институти.

 

„Походът на книгите” е кампания, чиято цел е да информира обществеността за ефекта на четенето при децата, да стимулира четенето като дейност, развиваща мисленето и културата. Организира се от Асоциация „Българска книга”.

 

В четенето на книги в офиса на ОИЦ – Разград участваха общественици, библиотекари, педагози, местни автори и екипът на ОИЦ. Местните поетеси Донка Василева, Ива Харизанова и Даниела Василева прочетоха свои стихове. Общественикът и богослов Данчо Кьосев представи свои неиздадени стихотворения. Утвърдените местни писатели Иван Джебаров и Димитър Петров представиха последните си издадени книги, както и историята на създаването им. Останалите участници в срещата прочетоха откъси и коментираха свои любими автори – поезия на Васил Попович и проза от Людмил Станев и Жак Атали.

 

В края на събитието всички участници получиха информационни материали на ОИЦ – Разград, и си пожелаха да се срещнат отново догодина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе