Достойно представяне на ученици от ПГИ „Робер Шуман“ на VIII национален ученически конкурс ,,Пространство и време“

На първи март във ВТУ ,, Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велико Търново се проведе VIII национален ученически конкурс ,,Пространство и време“.

В него, с много ентусиазъм и творческо вдъхновение взеха участие ученичките от 10 а клас на ПГИ ,,Робер Шуман“ Татяна Станимирова Вълчева и Илияна Миткова Христова. За участието си в конкурса те бяха подготвени от г-жа Дарина Василева, преподавател по география и икономика.

YouTube

С голямо вълнение Татяна представи есе на тема „Всичко ми е родно близко до сърцето и душата…Всяка красота на България ми е скъпа…“ Иван Вазов. Със силното си представяне и с оценка отличен 5,50 тя зае трето място. Наградена беше с грамота и книга.

Много интересна беше темата на презентацията на Илияна: ,,Изкуственият интелект и географските хоризонти“. Журито оцени представянето й с много добър 5, 00 и грамота.

Отличията им бяха връчени официално от директора на гимназията инж. Христина Панчева.

И двете ученички са силно мотивирани за участие и следващата година в конкурса „Пространство и време“ и на него да постигнат още по-високи резултати. А ние им пожелаваме: „Успех!“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе