Проведе се Регионален екологичен форум „Водното богатство на България“

Заместник-кметът на Община Разград Елка Неделчева поздрави участниците в Регионален екологичен форум „Водното богатство на България“. Събитието се организира за девети път от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество със съдействието на РУО – Разград , като всяка година темата е различна. Форумът се провежда в навечерието на Международния ден на Земята 22 април

Г-жа Неделчева бе впечатлена от сериозното гражданско мислене, което учениците показват с участието си във форума. „Вие сте хората, в чиито ръце след няколко години ще е огромната отговорност да се грижите за планетата Земя, така че тя да продължава да бъде все така красива. Дано да стане по-чиста, макар тенденцията да е в обратна посока! Призовавам ви да продължите да сте все така ангажирани с екологичната тема, да не мълчите, а да показвате на нас, възрастните, къде грешим.“ – каза заместник-кметът на участниците във форума.

YouTube

В него участваха 24 ученици от 10 образователни институции: ОУ “Христо Ботев“ – с. Гороцвет, ОУ “Христо Ботев“ – гр.Исперих, ОУ “Христо Ботев“ – с. Лудогорци, ОУ „Васил Левски“ – гр. Разград, ОУ „Н.Й. Вапцаров“ – гр.Разград, НПТГ „Шандор Петьофи“, ПГХТБТ „Мария Кюри“, РЦПППО, ЦПЛР – Ученическо общежитие – Разград, ОУ „Свети Климент“ – с.Юпер. Всеки от тях получи грамота и ваучер за книжарница „Атлас“, осигурен от партньора на инициативата „Семпе-2“ООД. Грамоти получиха и ръководителите на участниците, към които директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева отправи благодарности за това, че подготвят всяка година свои възпитаници за участие във форума.

По регламент Регионалният екологичен форум няма състезателен характер. Презентациите включват материали, свързани с интересни факти за водите на България и данни за три от видовете водни ресурси – езера, реки, язовири или минерални извори. Право на участие имат всички ученици от V до XII клас от училища и центрове за подкрепа за личностно развитие от област Разград. Всяка образователна институция може да участва с до 3 презентации в рамките на 6 минути.

Сред целите на екологичния форум са: да се фокусира вниманието на учениците върху уникалността на природата на планетата Земя и влиянието на хората върху нея; да се съдейства за развитие на сътрудничество между детските колективи в областта на екологията; да се информират участниците  природното разнообразие и екологичното равновесие.

Презентациите ще бъдат споделени във фейсбук страницата  Подкрепа Личностно Развитие  (ЦУТНТ Разград) във видео формат.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе