Над 2 тона капачки и повече от 130 кг стотинки събра Разград за кампанията „Аз Вярвам и Помагам”

2240 кг. пластмасови капачки и 130,2 кг. жълти стотинки са събрали жителите на Община Разград за малко повече от половин година. Това стана ясно днес, когато във Варна се проведе мащабно събитие от кампанията „Аз Вярвам и Помагам” и на него бяха предадени събраните от разградчани капачки и стотинки. Предходното събиране на капачки за рециклиране бе в края на септември 2023 г.

YouTube

Транспортирането на събраните капачки и стотинки бе осигурено от Община Разград. На организаторите на кампанията ги предадоха един от координаторите на инициативата в Разград Свилен Иванов и Диана Димитрова – главен експерт в дирекция „Екология, ред и сигурност” в Община Разград.

Средствата, получени след рециклирането на капачките, се използват за закупуване на детски линейки и други каузи, свързани с детското здравеопазване.

Организаторите припомнят, че събирането на капачки продължава, като в съоръженията с форма на сърца трябва да се пускат само капачки, без други видове пластмасови артикули, а капачките не трябва да са в туби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе