Успешен дебют на разградската стрелба с лък за Европейската купа

След приключилия успешен международен турнир България Оупън, в който нашите състезатели спечелиха 2 медала и подобриха 2 рекорда, продължиха своето участие, като се включиха в Европейската младежка купа в София. Рекорден брой участници – 342 от 27 страни. Това е състезание от голям мащаб и предизвикателство за всеки спортист. Разградските участници никога не са били на международно състезание извън страната и направиха дебют, който се счита за успешен.

Българският национален отбор бе от 19 състезатели в различните категории и групи.

YouTube

В квалификациите при компаунд Цвета Досева стреля превъзходно, като буквално счупи рекорда на 2х50м – 653 т. и го подобри с 61 т. Този резултат е класира на 10-то място, което е истинска изненада за всички. Четвъртък променливо, студено и ветровито време посрещна участниците на ЕМК в София на елиминационнте кръгове. Цвета Досева достигна до 1/8 финал, където с е изправи срещу британка, и до третата серия водеше с 1 точка. Една шестица я раздели от сензацията, която щеше да се случи. Отпадна, но с класирането си на 12/9-то място е повече от успех, а британката се добра до бронза.

Опитът и оръжието си оказаха своето значение. Ангел Николов на квалификацията зае по-задни позиции и на елиминациите при ветровито време възможностите му бяха до 1/24 финал, отпадна и се класира след 33-то място. Поздрави за състезателите и за треньора Боян Бонев, който успя да подготви и да адаптира състезателите към таково голямо състезание. Не на последно място благодарности и за подкрепата на ФАРМА ТИЙМ, които за пореден път подкрепиха и дадоха възможност състезателите да имат поле за изява. Поздравления и на БФСЛ, които успешно организираха състезание от такъв ранг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе