Полицията в Разградско със засилен контрол по време на празниците

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящите празници Цветница, Великден и 6 май – Гергьовден и Ден на храбростта и българската армия, както и свързаните с тях почивни дни, в ОДМВР и РДПБЗН – Разград е създадена организация за опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност.

Почивните и празничните дни се характеризират с интензивен трафик на превозни средства по републиканската пътна мрежа и входно – изходните пътни участъци на големите населени места. Екипи на пътна полиция ще следят за спазване на Закона за движение по пътищата. Ще бъдат използвани всички технически средства за контрол на скоростта. Ще се следи за нарушения по най-натоварените участъци в градовете, райони на питейни заведения, общинските и главни пътища, както и на местата с повишена концентрация на пътни произшествия. В дните от 27 април до 7 май ще се осъществява организация на движението, предвидена и съобразена с трафика. Планирани са специализирани операции с цел установяване на неправоспособни водачи, както и такива, употребили алкохол и наркотици.

YouTube

Засилено полицейско присъствие около храмовете ще има за времето:

  • от 09,00 до 12,00 часа на 28 април /Цветница/
  • от 19,00 до 23,00 часа на 3 май
  • от 22,00 до 02,30 часа на 4 май
  • 5 май /Великден/

Максимален брой служители с правомощия за контрол по ЗДвП ще се включат в акция и на 6 май от 14 до 21 часа.

Екипи на икономическа полиция ще следят за извършване на нерегламентирана търговска дейност. Съвместно със служители на ОДБХ се извършват проверки в търговски обекти по отношение на предлаганите хранителни продукти.

Проведени са срещи с РУО за предстоящи групови пътувания на ученици, за да бъдат проверени всички водачи относно правоспособността им, употребата на алкохол, упойващи вещества, както и техническата изправност на превозните средства, с които ще се пътува.

ОДМВР – Разград предупреждава гражданите да бъдат бдителни за личните си вещи на обществени места. Предстоящите празнични дни дават възможност за пребиваване извън дома, съветът на полицията е, когато напускате жилищата си за по-дълго време, да не съобщавате това на широк кръг от хора. Избягвайте да държите големи суми пари или скъпи вещи в дома си. Пари и ценни предмети не бива да оставяте и в автомобилите си, независимо за колко време ги напускате.

Водачите да бъдат толерантни към останалите участници в движението, да спазват правилата за движение и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе