Пъстра фолклорна китка от музика, песен и танц поднесоха артистите от Капанския ансамбъл за Великден

В навечерието на един най-светлите християнски празници Капанският ансамбъл поднесе своя поздрав към жителите и гостите на Разград с концерт-спектакъл „Фолклорен Великден“.

YouTube

Приятелите и почитателите на артистите бурно аплодираха в залата на Общинския културен център изпълненията на танцьорите, музикантите и певците от формацията. Първата част на спектакъла включваше ортодокс, произведения от фолклорната съкровищница на капанския етнорегион, както и образци от различни етнографски области на страната в богатия репертоар на ансамбъла, събиран и обогатяван вече почти 60 години.

Концертът за Великден бе със специалното участие на най-добрия гъдулар у нас Пейо Пеев и популярната тракийска певица с добруджански корени Ваня Вълкова. На сцената прозвуча оркестрово произведение, написано от гъдуларя специално за Капанския ансамбъл и негови обработки на песни на Ваня Вълкова.

Артистите получиха кошници цвета от кмета на Разград Добрин Добрев, народният представител Антоанета Цонева, Танцов клуб „Абритус“, читалище „Слънчев лъч“ – с. Островче, в. „Екип 7“ и от Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания.

Наситеният с ангажименти месец април за Капанския ансамбъл ще завърши в неделя /28 април/. За втора поредна година артистите ще са част културната програма на Десетото издание на фестивала „Семе българско“ в Севлиево.

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Капанския ансамбъл:

https://www.facebook.com/ansambal.kapantzi

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе