Кубратчанин от Дания се включи във Великденските прояви на Клуб „Емпатия“

Навръх Цветница и в навечерието на  майските празници, доброволците към местната комисия в Кубрат реализираха 6-то посещение в ЦНСТ „Мечта“-Тутракан. Поводът отново бе приятен – да поднесат приятелски жест към единствената зрелостничка, която само след броени дни ще поеме по нов път  и ще се сбогува с живота в Центъра, в който прекарва 8 години.

YouTube

С различни кътове на великденска тематика служители и възпитаниците им се похвалиха пред гостите и спечелиха заслужено похвалите им за празничното настроение, което са сътворили и се усеща от всеки ъгъл. На сладка приказка служители и деца прекараха приятни моменти и споделиха вълненията на абитуриентката, която тези дни се подготвя за своята празнична бална вечер. Емпатистите от Кубрат избраха различни аксесоари и козметични принадлежности за младото момиче, както и картина с пожелание да не спира да вярва и следва  упорито мечтите си.  Учителката Мирел Даил, подкрепяща детски инициативи, и симпатичните доброволки Естер и Леа запечатаха нови силни моменти с децата от центъра и си тръгнаха доволни от поредната среща.

А  Клуб „Емпатия“ тези дни получи мила изненада – жест от младеж от Кубрат, който живее и работи в Дания. Чрез баща си предостави средства за великденските прояви на кубратската комисия, които освен детския център ще бъдат и за възрастните от „Дом за стари хора“ в Тертер и за малките пациенти от варненска болница по случай 1 юни.

Д-р Надие Карагьозова изпрати благодарствено писмо от името на кубратската комисия на Мелих Метин за споделената съпричастност и добра енергия, която показва, че за добротата ограничения и граници няма.  В последните две години в инициативата „Превенция чрез добротворчество“ се включиха доста доброволци  от страната и чужбина, а това помогна на десетки деца и  възрастни да бъдат зарадвани и усмихнати по различни поводи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе