Започна подмяна на компрометирани облицовки на клоцовете в централната част на Разград

Днес започна ремонт на компрометирани облицовки на клоцовете в централната част на Разград. Те са изградени по проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централна градска част на гр.Разград“, чието изпълнение Община Разград приключи през 2015 г.

Дейността се извършва от работници от Общинско предприятие „Ремонтстрой“ по стопански начин. Възложена е от Кмета на Община Разград Добрин Добрев в началото на месец април, но зарази променливото метеорологично време, стартира днес. Целта е както да се обезопасят съоръженията, така и да се възстановят естетическите им качества.

YouTube

Планира се до 24 май да се подменят всички повредени елементи на издигнатите затворени пространства, които са затревени или засадени с цветя, както и да се възстановят липсващите облицовки. Детайлите с по-сложно изпълнение ще се изработват предварително. Част от облицовъчните елементи са се амортизирали от неблагоприятни метеорологични условия, но немалка част са увредени вследствие на вандалски прояви.

Това е първият по-сериозен ремонт след приключването на европроекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централна градска част на гр.Разград“ преди 9 години. Припомняме, че общата реконструирана и благоустроена територия на централната градска част по проекта бе над 58 000 кв. м., той включваше: обновяване на площад „Момина чешма“(Ларгото), изграждане на кръгово кръстовище на бул. „България“, велоалеи и други елементи, с които бе обновен центърът на града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе