Сдружение „ЖАНЕТА” отбеляза 20 години от създаването си с концерт

Кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави ръководството, екипа и съмишлениците на Сдружение „ЖАНЕТА”, които отбелязаха 20 години от създаването на организацията с юбилеен благотворителен концерт снощи.

Ръководителят на социалните услуги, които Сдружението управлява, Петър Василев връчи на Кмета Благодарствено писмо за дългогодишната ползотворно сътрудничество и   подкрепа при осъществяване на каузата децата на Разград да живеят по-добре. В приветствието си към екипа на „ЖАНЕТА” Кметът Добрин Добрев благодари за това, че сдружението е ценен партньор на местната власт в общата мисия животът на децата и хората в риск да е по-лек. Той ги поздрави за неуморния труд и дълбоко смислените и обществено ангажирани инициативи, с които от „ЖАНЕТА” помагат на наши съграждани вече 20 години.

YouTube

Г-н Добрев връчи поздравителен адрес и цвете на председателя на Управителния съвет на Сдружението Грациела Ранкова.

Тя припомни как е създадено Сдружението. Идеята тръгва от курсове за бременни. Първият проект, който „ЖАНЕТА” защитава, е за приемната грижа. Благодарение на него Разград застава на първо място в страната по брой приемни семейства. Ранкова припомни и други инициативи на ЖАНЕТА”, като заяви, че те са много и за 20 години Сдружението се е докоснало до съдбите на 18 000 деца и семейства. По думите й ключов момент в историята на „ЖАНЕТА” е разкриването на Центъра за обществена подкрепа, който от 2008 г. става държавно делегиране дейност.

Благодарствени писма бяха връчени и на представители на: РД”Социално подпомагане”-Разград, Дирекция „Социално подпомагане”, РУО-Разград и ОДМВР-Разград. Училищните управи, с които Сдружението работи, също ще получат благодарствени писма – съобщи Василев.

В концертната програма участваха: водещият на събитието Александър Александров-Алекс, Градски Младежки духов оркестър към ЦПЛР-ЦРД с ръководител Милен Бенков; Джансу Чакалова от Класа по цигулка на Румяна Маркова и Диляра Назиф от Класа по вокално пеене на Детелина Тодорова от Музикална школа „Илия Бърнев” към НЧ”Развитие 1869”, Балетна школа при НЧ”Развитие 1869” с ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева, Детска танцова школа „Сладури” с ръководител Катя Портянова, Танцова формация „Феникс” към ЦПЛР Център за работа с деца, Тея Валентинова от Школа по изкуствата „Енджой мюзик”, Валена Борисова от Добрич, дуетът Бисера и Лидия.

Сред официалните гости на юбилейния концерт бяха и заместник-кметът Елка Неделчева и заместник областният управител Надя Йорданова.

Приходите от продажбата на билетите за концерта ще бъдат използвани за подкрепа на каузата на сдружението – да помогнат на деца и семейства да живеят по-добре.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе