Кубратският секретар представи превантивно-образователната програма „Превенция чрез позитивни начинания“ пред педагогически специалисти

В организирания обучителен семинар, който се проведе на 11 -12 май тази година  от Център за обучение и квалификация на педагогическите специалисти-София се включиха педагогически специалисти от няколко детски градини от Софийска област. Домакин на събитието беше ДГ „Знаме на мира“ –Перник с директор Радостина Спасова. Теми свързани с ранната превенция сред подрастващите и по специално: „Отговорни на пътя“, „Как да се подготвим за щастливо и безопасно лято“, „Ролята на родителя, като партньор във възпитателния процес“ и др, бяха представени от кубратския секретар д-р Надие Карагьозова в няколко модула, в които педагозите не само бяха слушатели, но и активни участници, като разсъждаваха по различни казуси свързани с разглежданите теми. На срещата, Карагьозова обърна внимание към две дати свързани с безопасността на движението по пътищата, на които се провеждат национални кампании -29 юни-ден на безопасността на движението по пътищата  и 18 ноември-ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия Тя ги посочи като възможност за провеждане на различни прояви с превантивен характер и даде много примери от  своята практика.

Апробирани в практиката и дали резултат педагогически решения на кубратския секретар адаптирани към условията на детската градина в последните години се превърна в приятен повод, педагогически екипи от страната да мултиплицират добрите идеи, които  получават разбиране и подкрепа.

YouTube

Центърът за обучение и квалификация на педагогическите специалисти-София предлага голям набор от актуални теми, които се представят от висококвалифицирани експерти, като голяма част  от тях са академични представители и автори на учебници и образователни помагала за различни  степени на обучение. Превенцията, като неразделна  част от цялостния образователен-възпитателен процес е представена от кубратския секретар, който има и доста научни публикации по темата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе