Поздрав от народния представител от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Антоанета Цонева по случай 50-ата годишнина на детския танцов ансамбъл “Лудогорче“

Традиция е да предаваш любовта си към нещо от поколение на поколение, не омразата. Не мога да се сетя за по-добър пример от Детския танцов ансамбъл “Лудогорче”, който днес навършва 50 години. Поколения разградски деца и техните родители днес празнуват любовта си към българския фолклор.

През този половин век съставът е споделил същата тази любов с публиката в десетки страни по света. Мога да Ви кажа, че няма начин да останете равнодушни, ако дори и веднъж сте били свидетели на тяхната енергия и танцово майсторство. Да си българин може да има безброй чудесни проявления и едно от тях е това – да създаваш красота, която повдига духа и пълни сърцето.

YouTube

Хиляди деца са минали през този удивителен танцов състав през годините и мисля, че неговите ръководители заслужават голямата ни благодарност за усилията си да запазят, отгледат и разпространят ритъма, в който бият лудогорските сърца.

Честит празник на всички днешни и някогашни танцуващи лудогорчета! Разград и България са несравнимо по-богати заради това, че Вас Ви има!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе