25 абитуриенти от Разград получиха финансови стимули на благотворителен концерт, организиран от Федерацията на жените

Кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на 15 май на Традиционния благотворителен концерт, който Федерацията на жените-Разград организира в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Събитието се провежда с подкрепата на Община Разград и със съдействието на РЕКИЦ „Читалища“ и НЧ „Развитие 1869“ гр. Разград.

Със средства, събрани от концерта и с изключителното съдействие на Община Разград, финансова подкрепа получават абитуриенти с изявена обществена активност и постигнали много добър успех през всичките години на своето обучение. За 18 години над 350 млади хора са получили признание  и подкрепа от Федерацията на жените. Снощи още 25 абитуриенти от випуск 2024 получиха по 200 лева и грамота от Кмета Добрин Добрев. те са представители на седем училища: ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, ПГХТБТ“Мария Кюри“, ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“, ПГИ“Робер Шуман“, НПТГ“Шандор Петьофи“ и Спортно училище.

YouTube

Кметът Добрин Добрев пожела на зрелостниците да реализират с лекота това, с което ще се захванат по житейския си път, но където и да отидат да учат или работят, да се връщат в Разград, да свързват живота си с любимия роден град. Той се обърна с благодарност към инициаторите на събитието – Федерацията на жените. По думите му Федерацията на жените са прекрасни партньори на Община Разград в изпълнение на мисията да се подкрепят прекрасните деца на Разград. Той нарече дамите от Федерацията „сърцати, отдадени на обществената кауза наши съграждани“ и ги поздрави за това, че 18 години организираното от тях събитие обогатява наситения културен календар на Община Разград за месец май.  Кметът Добрин Добрев изрази удовлетворение и от съпричастността, която благотворителните инициативи на Федерацията на жените срещат сред жителите на града.  „Големият интерес от нашите съграждани говори, че в град Разград и в Община Разград живеят много добри хора, с много добри сърца“ – каза г-н Добрев. На Федерацията на жените той пожела още много пъти по 18 да провеждат заедно с Община Разград своите прекрасни инициативи.

Над 200 талантливи деца от Разград участваха в концерта със свои изпълнения. Първа на сцената излезе Ирем Али от ЦПЛР Център за работа с деца с вокален педагог Свилена Дечева. Публиката аплодира и изпълненията на: Мартина Матева – МШ „Илия Бърнев“ с вокален педагог Детелина Тодорова; Детска танцова школа „Сладури“ с художествен ръководител Катя Портянова; Никол Стоянова  от Школа по изкуства ,,Еnjoy music & art school“ с вокален педагог Адриан Маджаров; Балетна школа при НЧ „Развитие 1869“ с художествени  ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; Танцов състав „Гецовлийчета“ към НЧ„Просвета 1883“ с. Гецово с художествен ръководител Лидия Станчева; Ирина Николова от Школа по изкуства ,,Еnjoy music & art school“ с вокален педагог Адриан Маджаров; Детска танцова школа към ОУ „Никола Икономов“ към Капански ансамбъл с художествени ръководители Магдалена Маринова и Иван Русев; Калина Радославова от школа по изкуства ,,Еnjoy music & art school“ с вокален педагог Адриан Маджаров; Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Емилия Борисова; Танцова формация „Феникс“ при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов; Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“ при Капански ансамбъл Разград с художествени ръководители Алина Герги и Румен Руменов.

Организаторите на благотворителния концерт благодариха на всички спонсори, помогнали за осъществяване на благородната инициатива: Антибиотик Разград АД; Биовет АД – клон Разград; Млин 97; РПК Единство; АГРОХИМКОНСУЛТ-3-ЗЕМЕДЕЛИЕ ООД; Булкорп ООД; ЕТ Стефан Георгиев; ЕТ Урмомекс – Урал Мехмедов; Пенсионерски клуб „Абритус“; Пенсионерски клуб „Родолюбие“; Г-жа Галя Георгиева – председател на Общински съвет Разград; Г-н Симеон Славчев – кандидат за народен представител; Г-жа Антоанета Цонева – кандидат за народен представител.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе