Кубратската инициатива „Твори добро-дари добро“ готви празник по случай 1 юни за малките пациенти от Варненска болница

По случай 1 юни – Международният ден на детето, деца-доброволци от клуб „Емпатия“ към местната комисия в Кубрат спретнаха ръкави по реализирането на седмото посещение в Клиниката по детска онкология и хематология – Варна.  Благотворителната кауза с всяко издание получава все по-голяма подкрепа, която позволява всеки път малките пациенти, които прекарват голяма част и в занималнята на клиниката, да получават все по-различни и разнообразни нови образователно-възпитателни продукти. Това дава възможност деца и придружаващите им родители, да се обединяват около творчески занимания, като рисуване, оцветяване, рязане, лепене, а това прави престоя им в клиниката по-поносим и по-лек.

С най-новата доброволка – 8-годишната Драгомира от Кубрат, и нейната майка стартира подготовката на благотворителната кауза, която ще поднесе на малките пациенти, навръх 1 юни малък празник с много подаръци и изненади. Всичко това се случва с помощта и подкрепата на приятели на каузата. Първи с  добрата си енергия и подкрепа се включиха  учениците от 1. б клас  при СУ „Христо Ботев“ и техните родители, както и граждани от Кубрат, Бисерци, Добрич, Пирдоп, Звънарци, които потвърждават разбирането, че доброволчеството е акт на щедрост и трябва да я усещаш и носиш в сърцето си.

YouTube

Зад каузата застана и кметът на Община Кубрат Алкин Неби, който  осигури транспорт за реализиране на добротворческата инициатива.   В последните години инициативата се превърна в една работеща добра практика от превантивно-образователната програма на местната комисия „Превенция чрез добротворчество“, която преди време беше отличена от омбудсмана на Република България и други организации от страната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе