Представители на Общинския съвет по наркотични вещества участваха в Първата национална конференция за младежи-доброволци

Секретарят на Общинския съвет по наркотични вещества към Община Разград  Миленка Александрова, заедно с ученици-доброволци към ОбСНВ гр.Разград, участва в Първата национална конференция за младежи-доброволци към Общинските съвети по наркотични вещества. Тя се проведе в Кърджали на тема „Аз съм млад и избирам живота“.

Участие в конференцията взеха доброволци от 13 градове в страната. Имаше представители на Министерството на здравеопазването, Славейка Николова – Секретар на Националния съвет по наркотични вещества, Венда Зидарова – началник отдел „Контрол на наркотичните вещества“, Огнян Тончев – експерт в отдела, Валентина Маринова – експерт в Дирекция „Психично здраве и превенция на зависимостите“ към Национален център по обществено здраве и анализи, Председателя на БМЧК.

YouTube

За добре дошли участниците в конференцията бяха поздравени с едно музикално изпълнение на гайда от Йоан Петров от НЧ „Родопски фар“ гр.Кърджали.

Конференцията откри председателят на ОбСНВ гр.Кърджали д-р Сезгин Бекир. Младежите от различните градове на страната представиха чрез предварително подготвени  мултимедийни презентации своята дейност.

Доброволците от ПГИ „Робер Шуман“ гр.Разград представиха темата „Ролята на доброволеца в училище“.

Всички участници работиха по групи, за да могат по-лесно да се опознаят и споделят своите виждания за по-нататъшна съвместна работа.

В края на конференцията беше изработена и приета обща декларация от участниците за подкрепа и развитие на младежките доброволчески клубове към ОбСНВ и ПИЦ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе