Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разбита в Разградско при акция на полицията

Нерегламентирана търговия с „маркови“ стоки е разбита в хода на специализирана полицейска операция, която се проведе на 4 юни на територията на ОДМВР-Разград. Конфискувани са над 200 артикула. В хода на предприетите процесуално-следствени действия от полицията е извършено претърсване в търговски обект в град Разград, собственост на 64-годишна жена. Открити са стоки, обозначени с търговски марки, предлагани без съгласието на притежателя на изключителното право. Иззети са елеци, тениски, спортни екипи, якета, обувки и др., обозначени с търговските марки PRADA, GUCCI, NIKE, ADIDAS, PUMA, PHILIP PLEIN, LOUIS VUITTON и др. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР – Разград по чл. 172б, ал. 1 НК.

В хода на полицейската операция съвместно с ТД „Митници“ са проверени адреси на територията на РУ-Кубрат и РУ-Исперих. В частен дом в село Савин е установено, че 47-годишен мъж съхранява 180 литра домашен алкохол – ракия без документи за произход и заплатен акциз. Алкохолът е предаден на служители от Агенция „Митници“. След доклад на дежурен прокурор по случая е образувана проверка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. В имот в град Исперих, обитаван от 46-годишен, са установени 110 л етилов алкохол – акцизна стока без бандерол. Започната е проверка по 234, ал.1 от НК.

YouTube

Разкрит е извършител на кражба в Завет. 60-годишен мъж сигнализирал в РУ-Кубрат, че на селищен сбор в село Брестовене, където разположил сергия, неизвестен извършител отнел противозаконно портфейла му, съдържащ сумата от 1430 лева. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия е установено, че извършител на престъплението е криминално проявен и осъждан 33-годишен мъж от село Брестовене.

В хода на специализираната полицейска операция в град Исперих е извършена проверка на 31-годишен мъж, у когото са открити 3,2 грама суха тревиста маса. При тестване веществото реагира на канабис. По случая е образувано досъдебно производство по 354А, ал.3, т.1 от НК

Във връзка с ефективен, навременен и последващ контрол и проверка за незаконно пребиваващи чужденци в хода на специализираната операция са проверени 9 адреса. Не са установени незаконно пребиваващи граждани.

На изградените КПП-та са проверени 453 превозни средства и близо 530 лица. Съставени са 375 акта и фиша. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 6 пункта за черни и цветни метали, 7 заложни къщи и 12 сборища. В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са установени 15 престъпления, образувани са 7 досъдебни и четири бързи производства.

Профилактираните лица от активния криминален контингент са 18.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе