Хандбалистите на СУ „Христо Ботев“-Кубрат завоюваха сребърни медали на ученическите игри

Отборът на СУ “Христо Ботев” от град Кубрат, под ръководството на треньора Илиян Илиев, постигна значителен успех на ученическите игри по хандбал за момчета от 5-7 клас, завоювайки сребърните медали. Това постижение е изключителен повод за гордост за училището и града, и доказателство за таланта и упоритостта на младите спортисти.

Момчетата от ХК “Кубрат”, представляващи СУ “Христо Ботев”, достигнаха до финалния мач на турнира, където се изправиха срещу отбора на ОУ “Елин Пелин” от град Бургас. Въпреки силната и оспорвана игра, те загубиха с резултат 22:25. Финалът беше напрегнат и изпълнен с динамични моменти, като и двата отбора демонстрираха високо ниво на подготовка и спортен дух.

YouTube

Особено изявен сред играчите беше Дарио Тодоров от Кубрат, който бе отличен с наградата за голмайстор на турнира. Неговото представяне бе впечатляващо, като той отбеляза 37 точни попадения в противниковата мрежа.

Отборът и организаторите игри изказаха своята благодарност към верните фенове от Кубрат, които подкрепяха отбора през целия турнир. Подкрепата на публиката беше от огромно значение за мотивацията и духа на младите спортисти, създавайки незабравима атмосфера на всеки мач.
На тържествената церемония по награждаването, кметът на община Кубрат, Алкин Неби, лично връчи купите, медалите и отличията на победителите. Неби подчерта значението на спорта за развитието на младите хора и поздрави всички участници за техния дух и упоритост. Той изрази гордостта си от успехите на местния отбор и пожела бъдещи спортни успехи на всички млади хандбалисти.

Постижението на отбора на СУ “Христо Ботев” е вдъхновение за всички млади спортисти в града. Сребърните медали са резултат от усилена работа, отдаденост и екипен дух. Този успех показва, че с правилната подготовка и подкрепа от общността, могат да се постигнат значими спортни резултати. Младите хандбалисти от Кубрат са пример за упоритост и спортен дух, който ще ги води към бъдещи успехи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе