„РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” в четвъртък и петък

Ново интересно предизвикателство към тийнейджърите от Разград подготвя Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград. Това стана ясно на заседание на общинската структура, чийто председател е заместник-кметът Елка Неделчева.

Секретарят на Комисията Диана Господинова съобщи, че първото издание на „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” ще се проведе на 12 и 13 юни в партньорство с ППМГ”Акад. Н.Обрешков”. В тази инициатива се съчетават уменията на младите хора да играят едновременно реално и виртуално. Софтуерът за познавателната игра е разработен от платформата за градски игри „Вътрешен глас”, която от няколко години реализира успешно подобни игри в Пловдив.

YouTube

Играе се отборно – от 5-6 човека в отбор. Отборите стартират от едно и също място през определен период от време и преминават през един и същ маршрут, указван от мобилните им устройства, като на всяка от локациите получават информация за обекта и разрешават различна загадка. В разградската игра локациите са 13, стартира се от площада пред Общинския културен център (Новия театър), там е и финалът. Останалите локации са както културно-исторически обекти като паметника на Майстор Манол, Етнографския музей и Градския часовник, така и институции като Окръжна прокуратура и ОДМВР-Разград. За всяка разрешена загадка отборите получават определен брой точки, засича се и време, но няма общо класиране, накрая всеки тим получава грамота, в която са записани точките и времето без отбелязване на първо, второ или трето място.

Играта учи младите хора на работа в екип, дава им нови познания, предизвиква приключенския им дух, а и е възможност за забавление на открито.

Първата от „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито” започва в 8,30 ч. в четвъртък, 13 юни, втората – в същия час в петък. В единия ден ще играят отбори от десетокласници, в другия – ученици от 11 клас на ППМГ”Акад. Н.Обрешков”. Игрите продължават около час и половина. При желание от други училища, могат да се организират и следващи издания на „РазГРАДСКИ познавателни игри на открито”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе