Четири сигнала в изборния ден за нарушения в Разградско, гласуваха малко над 40 000 души

Снимка: Данче Бозаджиева

Изборният процес във всички 227 секции на територията на област Разград приключи. Няма данни за възникнали сериозни инциденти.

За Европейския парламент в Разградско гласуваха 39 419 души, а за народни представители 40 915. Резултати ще се очакват утре сутрин.

YouTube

В село каменар СИК №5 приключи изборния ден в 20,50 ч.

Създадена е необходимата организация за охрана при транспортирането на книжата и материалите от изборите до РИК.

В изборния ден звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Разград са издали 16 удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас. Искане за издаване на такова удостоверение гражданите можеха да подадат до 19.00 часа днес. В Разград са издадени 3 удостоверения, в Исперих – 6, в Кубрат – 3 и в Лозница – 4.

До 19.30 часа днес служителите на „БДС“ връчваха новоиздадени лични карти, за които граждани са подали заявления през седмицата. От общо 20 документа в Разград са връчени 6 лични карти, в Исперих – 7 лични карти, в Кубрат – 5 и в Лозница – 2.

Общо постъпилите сигнали за изборни нарушения в ОДМВР-Разград са 6 /през днешния ден са 4/. Съставени са 27 предупредителни протокола. По отработените сигнали материалите са изпратени по компетентност в прокуратурата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе