Игрова ситуация на тема: „Добрият приятел е голям късмет“ организира кубратската комисия в ДГ „Слънчо“-Бисерци

Кубратският секретар по превенция д-р Н. Карагьозова се срещна с малчуганите на детското заведение на 10 юни тази година и разигра игрова ситуация на тема: „Добрият приятел е голям късмет“. Срещата и събитието бе посветено на 9 юни -Международния ден на приятелството между обикновените хора. Активно в педагогическата ситуация се включи и инициаторката на срещата Первин Фейзиева, дългогодишна детска учителка.  На достъпен  за децата език, педагозите с примери дадоха определение за-познат, близък, роднина, приятел.  С  избора на приказката   „Птичето и дървото“ пък убедиха малките възпитаници колко е ценно истинското приятелство и как с взаимно обич, и сила  се преодоляват  изпитанията, и трудностите.  Авторката на приказка Вера Асенова, по красноречив начин  припомня още колко е важно да бъдем добри и всеотдайни.

Международният ден на приятелството е един от най-младите празници,  създаден за да напомним на нашите приятели колко важни са те и какъв голям късмет е да ги имаме в живота си.

YouTube

С пожелание да практикуваме ежедневно взаимно уважение, разбиране и силна прегръдка  приключи образователната среща в Бисерци.  За старанието си малчуганите получиха вкусна почерпка, топка , книжка с приказки от местната комисия и рисувателни книжки, изпратени от младежите Мустафа Къртълов и Беркант Мутишев-доброволци, които в последно време впечатлиха с активността си местната комисия.

„Много съм щастлива заедно с децата.   Всяка среща с  човек отвън прави престоя ни по-смислен и по –богат. Не само децата, и ние възрастните обичаме разнообразието“ , не скри вълнението си в края на срещата г-жа Фейзиева и отправи покана за нови съвместни прояви с кубратската комисия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе