Връчиха купите на победителите в „Ученически игри 2024” по волейбол за момичета 5-7 клас

За Кюстендил и Търговище заминаха шампионските купи от финалите на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол за момичета 5-7 клас, домакин на които през последните 4 дни бе Разград.

Заместник-кметът Полина Иванова връчи купите и медалите на победителите в турнира по волейбол. В оспорван финал момичетата от ПМГ”Проф. Емануил Иванов”-Кюстендил победиха връстничките си от ОУ”Алеко Константинов”-Димитровград с 2:1. Бронзовите медали спечели отборът от ОУ”Н.Й.Вапцаров”-Царево, а четвърти остана тимът от ОУ”Отец Паисий”-с.Тополово, Пловдивско. За най-полезен състезател бе обявена Вероника Трифонова от Димитровград. Представителите на Разград – отборът на ОУ”Васил Левски” – останаха на десето място.

YouTube

Категорична бе победата на баскетболния финал – отборът на I СУ”Св. Седмочисленици”-Търговище надви момичетата от ОУ”Никола Икономов”-Разград с 86:57. На трето място е тимът на 6 ОУ „Св.Никола”-Стара Загора, а четвърти – 143 ОУ”Георги Бенковски”-София. Купата за най-добър реализатор в турнира получи Андреа Великова от Разград. Купете и медалите на призьорите връчиха специалистът по спорт в Община Разград Златина Георгиева и експертът по спорт в Регионалното управление на образованието Николай Миланов.

И двата турнира се организират от: Министерство на образованието  и науката; Министерство на младежта и спорта; Българска асоциация „Спорт за учащи”; Регионално управление на образованието – Разград; Областен клуб „Спорт в училище – Разград” и Община Разград, в организацията на финалите по баскетбол участва и Баскетболен клуб «Вълци-Разград». Волейболистките играха своите срещи във физкултурния салон на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф”, а баскетболистките – в спортна зала „Абритус”.

Posted by Община Разград on Saturday, June 8, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе